Včera som mala chuť trošku improvizovať pri varení. Zašla som do obchodu, nakúpila zopár surovín a pustila sa doma do toho. Vzniklo z toho vynikajúce jedlo, ktoré bolo sýte, výživné a hlavne zdravé.
Pstruh na jarnej cibuľke a rukolový šalát
(2 porcie)
Na pstruha potrebujete:
- 2 pstruhy
- olivový olej
- 3 jarné cibuľky
- 3 strúčiky cesnaku
- slnečnicové semienka
- 1 citrón
- 82% maslo
- morská soľ
- čerstvý rozmarín
Príprava pstruha:
Pstruhy umyjeme a vložíme do zapekacej misky s troškou olivového oleja na spodku. Vnútro pstruhov trošku osolíme a vložíme do nich plátky citróna. Jarnú cibuľku nasekáme na krúžky i s vňaťkou. Na pstruhy položíme plátky masla, posypeme nakrájanou cibuľkou, slnečnicovými semienkami, natrhaným rozmarínom, pretlačeným cesnakom a pokvapkáme troškou citrónovej šťavy. Zapekaciu misu zakryjeme a vložíme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme na 160°, kým ryba nezmäkne. Potom ešte chvíľku pečieme bez pokrývky a je hotovo! Upozornenie: Vonia to skvelo! :)
Na rukolový šalát potrebujete:
- 1 balenie rukoly
- 1 veľkú rajčinu
- 1 malú cuketu
- 1 červenú cibuľku
- 2 jarné cibuľky
- slnečnicové semienka
- olivový olej
- šťava z citróna
- morská soľ
Príprava rukolového šalátu:
Rukolu umyjeme a vložíme do misky. Paradajky a cuketu nakrájame na malé kocky. Jarnú cibuľku nakrájame na krúžky i s vňaťkou, červenú cibuľku nakrájame na čo najtenšie plátky. Zeleninu spolu zamiešame, posypeme slnečnicovými semiačkami, polejeme troškou olivového oleja, trošku posolíme a podľa chuti prilejeme citrónovú šťavu. Všetko spolu zamiešame, pekne rukami, žiadne vidličkovanie :)
Dobrú chuť!
Monika
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára