Stránky

19 októbra, 2014

Pstruh na jarnej cibuľke a rukolový šalát

Včera som mala chuť trošku improvizovať pri varení. Zašla som do obchodu, nakúpila zopár surovín a pustila sa doma do toho. Vzniklo z toho vynikajúce jedlo, ktoré bolo sýte, výživné a hlavne zdravé.

Pstruh na jarnej cibuľke a rukolový šalát
(2 porcie)


Na pstruha potrebujete:

  • 2 pstruhy
  • olivový olej
  • 3 jarné cibuľky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • slnečnicové semienka
  • 1 citrón
  • 82% maslo
  • morská soľ
  • čerstvý rozmarín
Príprava pstruha:

Pstruhy umyjeme a vložíme do zapekacej misky s troškou olivového oleja na spodku. Vnútro pstruhov trošku osolíme a vložíme do nich plátky citróna. Jarnú cibuľku nasekáme na krúžky i s vňaťkou. Na pstruhy položíme plátky masla, posypeme nakrájanou cibuľkou, slnečnicovými semienkami, natrhaným rozmarínom, pretlačeným cesnakom a pokvapkáme troškou citrónovej šťavy. Zapekaciu misu zakryjeme a vložíme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme na 160°, kým ryba nezmäkne. Potom ešte chvíľku pečieme bez pokrývky a je hotovo! Upozornenie: Vonia to skvelo! :)



Na rukolový šalát potrebujete:
  • 1 balenie rukoly
  • 1 veľkú rajčinu
  • 1 malú cuketu
  • 1 červenú cibuľku
  • 2 jarné cibuľky
  • slnečnicové semienka
  • olivový olej
  • šťava z citróna
  • morská soľ

Príprava rukolového šalátu:

Rukolu umyjeme a vložíme do misky. Paradajky a cuketu nakrájame na malé kocky. Jarnú cibuľku nakrájame na krúžky i s vňaťkou, červenú cibuľku nakrájame na čo najtenšie plátky. Zeleninu spolu zamiešame, posypeme slnečnicovými semiačkami, polejeme troškou olivového oleja, trošku posolíme a podľa chuti prilejeme citrónovú šťavu. Všetko spolu zamiešame, pekne rukami, žiadne vidličkovanie :)



Dobrú chuť!
Monika

» Chceš konečne zmeniť svoje telo, zbaviť sa tuku, vyformovať svoju postavu a konečne nadobudnúť sebavedomie po akom túžiš celý život?  Podelím sa s tebou o to najlepšie a budem sa venovať len tebe a to rovno tri mesiace! To všetko takmer zadarmo.  KLIKNI SEM » 




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára