dnes tu mám pre vás jeden nový recept, ktorý je veľmi jednoduchý, ale zároveň veľmi chutný. Dokáže ho pripraviť ktokoľvek, ale chutí aj vyzerá ako jedlo zo špičkovej reštaurácie :). Mne keby toto pripravil chlap, mal by u mňa vyhrané a to ani nemusí byť majster v kuchyni :). Takže chalani do toho, ohúrte svoje polovičky ;). Dnes si spolu dáme pečenú mozzarellu so schwarzwaldskou šunkou a k tomu dusenú špargľu s pečenými cherry paradajkami. Mňam!
Na 1 porciu budeš potrebovať:
1 mozzarellu
3 plátky schwarzwaldskej šunky
1/2 zväzku (balenia) zelenej špargle
8-10 cherry paradajok
82%-né maslo
olivový olej
morskú soľ
Príprava:
Zo špargle odstrániš časti, ktoré sú tvrdé a nie práve vhodné na prípravu. Ja som to robila jednoducho, podľa Jamieho Olivera.
Ak máš špargľu očistenú od zbytočných častí, umy ju a hoď ju na horúcu panvicu, kde máš už rozpustené maslo. Trošku orestuj, zalej trochou vody, osoľ morskou soľou a nechaj podusiť pod pokrievkou. Až kým nezmäkne...
Kým sa špargľa dusí, mozzarellu obal schwarzwaldskou šunkou a polož na zapekaciu misu, ktorá je jemne potretá olivovým olejom. Prihádž aj pár cherry rajčín, aby sa pekne s mozzarellou upiekli. Ja do nich pred pečením trošku zarezávam, aby nestriekali hore dole, keď do nich po upečení chceme zapichnúť vidličkou. Opečieš kým sa mozzarella nezačne pomaly topiť a podávaš s podusenou špargľou. Je to lahôdka ;).
Cenová dostupnosť pre DVE porcie:
špargľa (1 zväzok) = 1,80€
schwarzwaldská šunka (1balenie) = 1,30€
mozzarella (2ks) = 1,60€
cherry paradajky (16ks) = cca 0,30€
maslo (asi 30g) = cca 0,40€
Dobrota pre dvoch = 5,40€ ;) Dám na to krk, že niekde v reštaurácii by ste za to zaplatili i 10-15€ a určite by to nebolo varené s takou láskou :). Nájdite si čas navariť si doma, pre seba a niekoho blízkeho. Potešíte tým nielen svoje a jeho telo a zdravie, ale aj srdiečko :).
Enjoy your food, enjoy your life!
Monika
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára