Včera sme si so spolubývajúcou Ivicou povedali, že si upečieme nejaký zdravý koláčik. Chvíľku sme špekulovali, dnes zbehli do Lidlu nakúpiť a doma sa do toho pustili. Vznikla z toho skvelá dobrota! Poďme na to!
Ingrediencie a postup:
250g ovsených vločiek a 200g sušených ďatlí, voda
Krém:
250g hrudkového tvarohu (ten na fotke nekupujte, je celkom slaný, musela som dať iný), 200g mäkkého tvarohu, 1 odmerka akéhokoľvek ochuteného proteínu, 1 vanilkový lusk, nastrúhaná kôra z 1/2 citrónu, 2 bielka. Zamiešame vidličkou.
Postup:
Zapekaciu misu potrite 85% maslom, aby sa koláč neprilepil.
Zapekaciu misu potrite 85% maslom, aby sa koláč neprilepil.
Korpus: Vločky a ďatle rozmixujeme s vodou tak, aby z toho nevznikol betón, ale ani kaša. Jednoducho na masu, ktorú vieme rozotrieť v spodku zapekacej misy, či formy na pečenie. Dáme piecť do rúry, kým nepripravíme krém.
Krém: tvarohy, proteín, vanilku, citrónovú kôru a bielka zamiešame vidličkou.
Masu natrieme na cesto z vločiek a ďatlí a pečieme ďalej na 180°C, asi 15-20 minút. Podávame s ovocím zohriatym na 85% masle. V zime kľudne použite i mrazené, to supermarketové "čerstvé" nie je o nič lepšie. V lete samozrejme ideálne z babkinej záhrady.
Dobrú chuť vospolok!
PS: to, že je zo zdravých ingrediencií neznamená, že ho môžete zjesť za plech smile emoticon
Monika
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára