Stránky

05 mája, 2015

Pečená mozzarella so schwarzwaldskou šunkou na špargli

Ahojte,

dnes tu mám pre vás jeden nový recept, ktorý je veľmi jednoduchý, ale zároveň veľmi chutný. Dokáže ho pripraviť ktokoľvek, ale chutí aj vyzerá ako jedlo zo špičkovej reštaurácie :). Mne keby toto pripravil chlap, mal by u mňa vyhrané a to ani nemusí byť majster v kuchyni :). Takže chalani do toho, ohúrte svoje polovičky ;). Dnes si spolu dáme pečenú mozzarellu so schwarzwaldskou šunkou a k tomu dusenú špargľu s pečenými cherry paradajkami. Mňam!


Na 1 porciu budeš potrebovať:
1 mozzarellu
3 plátky schwarzwaldskej šunky
1/2 zväzku (balenia) zelenej špargle
8-10 cherry paradajok
82%-né maslo
olivový olej
morskú soľ

Príprava:
Zo špargle odstrániš časti, ktoré sú tvrdé a nie práve vhodné na prípravu. Ja som to robila jednoducho, podľa Jamieho Olivera.


Ak máš špargľu očistenú od zbytočných častí, umy ju a hoď ju na horúcu panvicu, kde máš už rozpustené maslo. Trošku orestuj, zalej trochou vody, osoľ morskou soľou a nechaj podusiť pod pokrievkou. Až kým nezmäkne...

Kým sa špargľa dusí, mozzarellu obal schwarzwaldskou šunkou a polož na zapekaciu misu, ktorá je jemne potretá olivovým olejom. Prihádž aj pár cherry rajčín, aby sa pekne s mozzarellou upiekli. Ja do nich pred pečením trošku zarezávam, aby nestriekali hore dole, keď do nich po upečení chceme zapichnúť vidličkou. Opečieš kým sa mozzarella nezačne pomaly topiť a podávaš s podusenou špargľou. Je to lahôdka ;).

Cenová dostupnosť pre DVE porcie:
špargľa (1 zväzok) = 1,80€
schwarzwaldská šunka (1balenie) = 1,30€
mozzarella (2ks) = 1,60€
cherry paradajky (16ks) = cca 0,30€
maslo (asi 30g) = cca 0,40€


Dobrota pre dvoch = 5,40€ ;) Dám na to krk, že niekde v reštaurácii by ste za to zaplatili i 10-15€ a určite by to nebolo varené s takou láskou :). Nájdite si čas navariť si doma, pre seba a niekoho blízkeho. Potešíte tým nielen svoje a jeho telo a zdravie, ale aj srdiečko :).




Enjoy your food, enjoy your life!

Monika


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára